Blog

Jij en jouw carrière als financieel adviseur

Jij en jouw carrière als financieel adviseur

Word de meest interessante persoon in de kamer

Een carrière als financieel adviseur: dat is meer dan alleen laptopwerk en puzzelen met cijfers. Het is kansen creëren, mensenwerk doen en met hart en ziel bouwen aan je carrière. Het is alles weten van geld, en met deze kennis een belangrijke bijdrage leveren aan het leven van veel particulieren of ondernemers. En bovendien bouw je aan je eigen toekomst. Goed nieuws: de weg ligt open voor gedreven starters zoals jij.

Dit ga je doen

De titel van financieel adviseur is breed. Zo kan je dit bijvoorbeeld doen bij een bank, een verzekeraar, een accountancykantoor of als zelfstandige. Wat je in ieder geval gaat doen: klanten helpen bij het beheren van hun financiën. Of het nou gaat om het kopen van een huis als particulier, het opstellen van een pensioenplanning of het laten uitkomen van ondernemersdromen: je speelt een cruciale rol als financieel adviseur bij de financiën van jouw klant.

We snappen dat de breedte van de functie voor keuzestress kan zorgen. Vooral als je aan het begin van jouw carrière staat. Detachering kan dan uitkomst bieden. Zo neem je letterlijk een kijkje in de keuken bij diverse sectoren om jouw ultieme match te vinden.

Je staat nooit stil

De economie staat nooit stil en jij dus ook niet. Financieel adviseur zijn is geen functie waarbij je achterover kan leunen. Van stilstand houd je niet. Je zal dus altijd je certificering voor elkaar moeten hebben, eager zijn om te willen leren en ook op het gebied van technologie je willen ontwikkelen. Technologie stelt je immers in staat om efficiënter te werken en beter advies te kunnen geven.

Bouwen aan een waardevol netwerk

Aan sociale connecties geen gebrek. Reken op een waardevol netwerk die je gaat opbouwen. En effectief netwerken kan je carrière transformeren. Het opbouwen van relaties binnen de industrie verrijkt je professionele leven en opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Deze connecties zijn vaak net zo waardevol als je technische vaardigheden. Bij detachering gaat dit nog een tandje sneller: naast dat je op verschillende plekken komt te werken en daar dus mensen ontmoet, leer je ook nog een gelijkgestemden van het bureau kennen. Win-win.

Cashen

Niet alleen je toegevoegde waarde, maar ook je toekomstige salaris ziet er veelbelovend uit. Uiteraard geldt: hoe beter de adviseur, hoe hoger het salaris. Startende financieel adviseurs kunnen rekenen op een competitief instapsalaris, maar het echte potentieel ligt in hoe je groeit binnen de sector. Naarmate je meer ervaring opdoet en je vaardigheden verfijnt, kun je aanzienlijke bonussen en commissies verdienen bovenop je basissalaris. Dat is lekker meegenomen.

Maak impact

Als financieel adviseur heb je de unieke kans om positieve veranderingen in het leven van mensen te bewerkstelligen. Van ondernemer tot particulier. Jouw strategische adviezen helpt klanten bij het realiseren van hun dromen, van het kopen van een huis tot het op orde hebben van hun zakelijke administratie.